Despre noi

DESPRE HABITAT BEIUS

Habitat pentru Umanitate Beius este o organizatie crestin-ecumenica, nonprofit, cautand sa elimine locuirea saracacioasa din tot judetul Bihor si sa faca din locuirea decenta o problema de constiinta si actiune.

Habitat pentru Umanitate Beius invita oamenii din toate categoriile sociale sa actioneze impreuna, pentru a construi locuinte in parteneriat cu familiile in nevoie de adapost.

ISTORIC

Fondata in 1996, Habitat pentru Umanitate Beius este prima filiala Habitat din Romania si pana in prezent a ajutat mai mult de 2000 de familii din intreg judetul Bihor sa locuiasca intr-o casa simpla, decenta si accesibila ca pret. Citeste mai mult…

CUM FUNCTIONEAZA ?

Habitat pentru Umanitate Beius construieste si renoveaza locuinte (case sau apartamente) in colaborare cu familiile partener precum si cu ajutorul voluntarilor locali si internationali. Casele sunt vandute familiilor partener fara avans, fara dobanda si fara profit.

Familiile partener (sunt acele familii considerate in cea mai mare nevoie de locuinta, selectate dupa principii Habitat foarte riguroase) vor plati o rata lunara timp de 20 de ani, vor lucra la propria locuinta precum si la altele construite de Habitat prestand munca fizica pana la 1000 de ore.

Locuintele sunt finantate de catre:

  1. donatori internationali persoane fizice;
  2. fundatii, biserici sau firme din tara si strainatate;
  3. donatori de materiale de constructie;
  4. donatori de teren;

Fondul rotativ pentru umanitate alcatuit din rata lunara platita de familiile care stau deja intr-o locuinta Habitat.

CAT COSTA O LUCUINTA HABITAT?

Pretul unei locuinte Habitat a variat de-a lungul anilor, de la primele case construite in Beius, ajungand ca ultimele locuinte construite de Habitat sa aiba un pret mediu de 15.000 EURO. In medie o casa simpla in Beius costa 35.000 EURO, astfel o locuinta Habitat este o alternativa foarte buna.

CUM SUNT SELECTATE FAMILIILE PARTENER?

Selectia familiilor se face de catre un comitet de selectie compus din voluntari din comunitate care alege dupa urmatoarele principii:

  • nevoia de locuinta
  • interesul si dorinta de a deveni parteneri in program
  • posibilitatea de a plati rata lunara

Habitat pentru Umanitate Beius se bazeaza pe o politica nediscriminatorie foarte simpla in selectarea familiilor: nu se tine seama de rasa, religie, nationalitat sau sex cand se face alegerea familiei.

CINE CONDUCE HABITAT PENTRU UMANITATE BEIUS?

Un grup local de voluntari formeaza Consiliul Director care hotaraste strategia filialei. Ei supravegeaza bunul mers al Habitat pentru Umanitate Beius si vegeaza ca misiunea organizatiei sa fie dusa la bun sfarsit. Consiliul Director este format din persoane dedicate comunitatii, care cunosc problemele acesteia si care doresc solutionarea locuirii saracacioase din Beius si imprejurimi.

Eu cum pot sa ajut? Implica-te

Top