Construim CASA SMARTWARE pentru micul Alex şi bunica lui!

100 de angajaţi ai companiei Smartware din Oradea, majoritatea IT-işti, vor munci în săptămâna 3-7 septembrie 2018 pentru a-i construi o casă nouă micului Alex şi bunicii lui!

În perioada 3-7 septembrie, angajaţii companiei Smartware din Oradea vor munci la Hidişelu de Sus pentru a construi, de la fundaţia pregătită de către specialiştii Habitat pentru Umanitate Beiuş, o casă pentru Alex (12 ani) şi bunica Floare (70 de ani) din Hidişelu de Sus.

Habitat pentru Umanitate Beiuş alături de oameni cu inima bună şi împreună cu Compania Smartware şi-au propus să ajute două suflete ce au nevoie de ajutor. Povestea începe în luna decembrie 2017 când, în presă au apărut articole despre Alex, un copil de 12 ani din Hidişel rămas fără mamă şi crescut de bunica Floare, de 70 de ani, şi aceasta cu probleme de sănătate. Cei doi trăiau în „casa bătrânească” ce a fost construită acum mai bine de 70 de ani, compusă dintr-o cămăruţă de 9 m2 şi un hol în care este săpată o fântână. Pe jos aveau podele vechi de lemn, pereţii plini de găuri prin care mişunau şoareceii şi şobolanii, geamul doar un petic de sticlă, iar mobilierul compus din două paturi, o masă şi o sobă cu plită. În acest context, câţiva voluntari din sat le-au făcut o pardoseală de beton nouă şi le-au schimbat uşile şi ferestrele.

Acum Habitat, împreună cu comunitatea locală, cu sprijinul mai multor companii şi mai ales cu implicarea Smartware în acest proiect, îi vor oferi condiţii decente şi sănătoasei de locuit lui Alex şi bunicii sale, aşa cum fiecare copil şi vârstnic ar trebui să aibă. În doar 5 zile voluntarii vor construi de la fundaţia gata pregătită o locuinţă nouă pentru Alex şi bunica Floare!

„Iată că am ajuns şi anul acesta, pentru al treilea an la rând, să ne implicăm în proiectele derulate de Habitat pentru Umanitate Beiuş, şi nu oricum, ci construind CASA SMARTWARE pentru micul Alex şi bunica lui din Hidişelu de Sus. E un efort considerabil, am mobilizat 100 dintre colegii de la companie, dar şi răsplata va fi pe măsură, când la finalul săptămânii vom vedea o casă ridicată de la zero” a declarat Ioana Ciobanu, Specialistul PR al Companiei Smartware, coordonatoarea voluntarilor.

Proiectul a început luni, 3 septembrie, cu ridicarea pereţilor, iar voluntarii (în număr de aproximativ 20 pentru fiecare dintre cele 5 zile programate), vor construi cu ajutorul meşterilor de la Habitat pentru Umanitate Beiuş casa cea nouă pentru Alex.

Informaticienii, chiar dacă nu sunt foarte familiarizaţi cu munca fizică, au venit plini de entuziasm şi energie pozitivă, pentru a da o mână de ajutor, dând dovadă de o dăruire şi implicare deosebită aşa încât progresul făcut a fost extraordinar, încă din prima zi.

„Sunt foarte bucuros să văd atâţia oameni în curtea mea, care mă ajută să-mi schimb viaţa, aşa cum doar visam, şi mai ales să ştiu că în sfârşit voi avea şi eu camera mea, unde să-i pot invita pe colegii mei să ne facem temele şi să ne jucăm” a declarat Alex Cazaciuc, beneficiar Habitat.

Vineri, 7 septembrie, de la ora 15, va avea loc ceremonia de înmânare a cheii simbolice la „Casa Smartware”.

Mai multe imagini gasiti accesand linkul urmator: https://www.facebook.com/pg/habitatbeius/photos/?tab=album&album_id=10156608267937334

Top